Blog

Vacature: timmerman/houtskeletbouwer

Beschik je over een flinke dosis gezond verstand en vooral een hands-on mentaliteit? Ben je handig? Wil je meewerken aan ecologisch verantwoorde woningen met het oog op een milieuvriendelijke toekomst? Dan zoeken we jou! Je opleiding of werkervaring zijn niet van belang, veel van je toekomstige collega's startten ook zonder voorkennis en werden opgeleid binnen ons kleinschalig maar fijn en stabiel bedrijf.

Lees meer >

Gemaaid gras tussen jouw muren? Het kan!

Wat is de beste isolatie voor binnenmuren? Heel vaak krijg je nog het klassieke antwoord: glaswol en rotswol. Toch is er een duurzaam en circulair alternatief, namelijk gemaaid gras. Een grasvezel-isolatieplaat heeft alle voordelen van de klassieke isolatiemethoden. Meer nog, het heeft eveneens een sterk geluidsisolerende functie.

Lees meer >

Wat als jouw bijgebouw een vergunning nodig heeft

Je wil graag een losstaand bijgebouw zoals een houten schuur, een heuse Amerikaans barn of een grote paardenstal bouwen en je vraagt je af hoe dat zit met een vergunning? Wij hebben ondertussen al heel wat mooie projecten gerealiseerd, dus we kunnen je precies vertellen hoe je te werk gaat.

Lees meer >

De ideale match: een schuurwoning in houtskeletbouw

Ons oervlaamsche landschap staat er vol van: oude schuren en langgevelhoeves. Af en toe vind je een stukje patrimonium dat werd opgewaardeerd naar een prachtige, moderne schuurwoning. Een schuurwoning in houtskeletbouw van H3 is de ideale oplossing om ook bio-ecologisch te bouwen. Met vernieuwbouw zorg je bovendien voor een duurzaam resultaat!

Lees meer >

De CO2-uitstoot in je woning verminderen

Begin augustus bracht het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) het eerste deel van zijn zesde evaluatierapport uit. In de media werd het rapport als alarmerend afgeschilderd, maar er was ook goed nieuws: toekomstige veranderingen in ons klimaat en hoe ze ons beïnvloeden, zijn afhankelijk van de keuzes die we nu maken. Je ecologische voetafdruk verkleinen en de CO2-uitstoot in je woning verminderen is dus iets waar je vandaag al mee kan beginnen.

Lees meer >

Wat is cohousing en wat zijn de voordelen?

Als we Vlaams Bouwmeester Erik Wieërs mogen geloven, evolueren we naar een deeleconomie. We zullen efficiënter gebruik moeten maken van onze beschikbare ruimte, en dus gaan we meer met elkaar delen: ‘Delen is de nieuwe luxe’. Meer en meer gezinnen stappen daarom samen in een cohousingproject. Maar cohousing of co-wonen, is dat iets voor jou?

Lees meer >

De Europese Green Deal, wat is het en wat betekent het voor jou (en je woning)?

De Europese Unie heeft een ambitieus doel: uiterlijk in 2050 wil ze als eerste continent volledig klimaatneutraal zijn. Dit is nodig om onze impact op de opwarming van de aarde tegen te gaan. Het vraagt wel een behoorlijke transformatie van onze Europese samenleving en economie. Zo is een van de sleutelelementen in het plan dat we geen fossiele brandstoffen meer zullen gebruiken. En dat zal de manier veranderen waarop we produceren, hoe we ons verplaatsen en hoe we onze huizen verwarmen.

Lees meer >

Warm in de winter, koel in de zomer: houtskeletbouw scoort in alle seizoenen

Nu onze weersomstandigheden steeds onvoorspelbaarder lijken, wordt het belang van een goede klimaatbeheersing in huis alleen maar groter. Een woning die in de winter warm en in de zomer koel is, is een droom voor velen. Een houtskeletbouwwoning bevat als lichte bouwconstructie maar weinig inerte materialen. En dat wordt soms – volledig onterecht – als een nadeel beschouwd. Wij leggen je uit waarom dit een voordeel is.

Lees meer >

Drie tips om ook in herfst en winter in je tuin te genieten

Investeren in een houten bijgebouw doe je om er het hele jaar van te kunnen genieten. Tijdens warme dagen vind je er schaduw en verkoeling, tijdens koude dagen net bescherming en verwarming. Nu meer dan ooit merken we dat het een fijne manier is om buiten te vertoeven met familie of vrienden. Maar hoe hou je het ook op koude herfst- en winteravonden comfortabel? Wij geven drie tips:

Lees meer >

Bouwroute 13 & 14 maart: bezoek ons

Bouwroute op 13 en 14 maart een ideale gelegenheid om in één weekend een ruime selectie vakmensen in de eigen regio te ontmoeten! Toets je bouw- en renovatieplannen af met professionals uit de eigen streek. Zo weet je direct of je plannen haalbaar en betaalbaar zijn.

Lees meer >

Verstrenging E-peil in 2021

Sinds begin dit jaar geldt een verstrenging van de energienorm voor nieuwbouwwoningen. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger het gebouw. Het E-peil van E30, tevens de BEN-norm, is nu verplicht. De aangekondigde verlaging van het S-peil (van S31 naar S28) gaat pas volgend jaar in omdat dit een averechts effect zou hebben volgens de bouwsector. Toch hoef je je hier met een bio-ecologische houtskeletbouw absoluut geen zorgen over te maken, want wij doen véél beter dan BEN.

Lees meer >

De juiste zonwering voor je woning

De warmte buitenhouden tijdens hete zomerdagen is moeilijker dan ze binnenhouden in de winter. Daarom geven we extra aandacht aan een doordacht ontwerp van je woning. Hitte weren is beter dan ze afvoeren met een duur koelsysteem dat veel verbruikt, en bovendien levert het je in de EPB-berekening flink wat S-, en E-punten op. Kies je dan voor een screen, luiken of een vaste luifel?

Lees meer >

Welke planten kies je bij een houten gevel?

Wanneer je pas een nieuwe houtskeletbouw met planken gevels hebt geplaatst kan het moeilijk zijn om de juiste plantensoorten te kiezen. De houten gevels vergrijzen nog in de loop van de maanden en het geheel heeft een andere uitstraling dan steen. Wij vertellen je in deze blogpost waar je best rekening mee houdt als je je houten gevel wil beplanten.

Lees meer >

Bezoek ons op Ideaal wonen Leuven

Van 21 tot 29 maart 2020 vind je H3 houtskeletbouw op stand 324 op Ideaal wonen in huis en tuin. In de Brabanthal in Leuven kan je inspiratie komen opdoen voor je huis- en tuininrichting. Het is de laatste in een reeks woonbeurzen, dus het is natuurlijk belangrijk om het verschil te maken. Daarom zet Ideaal wonen sterk in op alles wat met het buitenleven te maken heeft.

Lees meer >

H3 houtskeletbouw sponsort zotte uitdaging 2020

Minstens één marathon per dag lopen, 6 weken aan een stuk. Je moet goed zot zijn om dat te doen. ‘Dan maak ik er maar ineens de zotte uitdaging 2020 van!’ dacht tomatenteler Luc Beirinckx uit Noorderwijk. Met deze heldenprestatie wil Luc geld inzamelen voor vier goede doelen die hem nauw aan het hart liggen: Siddartha Ethiopië, Fonds voor innovatief kankeronderzoek, To Walk Again en Olivia Fund. Omdat wij ons als ecologisch houtskeletbouwer willen engageren voor een betere wereld, kozen we ervoor om te doneren aan Siddartha. 

Lees meer >

E-peil versus S-peil

Vanaf 2018 dient een nieuwbouwwoning te voldoen aan E40 én S31. Tegen 2021 dient de woning te voldoen aan de norm E30 én S28. H3 houtskeletbouw streeft naar de bouw van zéér energiezuinige woningen waarbij het E-peil lager ligt dan E30 en het S-peil lager ligt dan S28, dus nu al ver onder de BEN-norm van 2021.

Lees meer >

Een droomwoning in houtskeletbouw?

Contacteer onze experts
Bekijk onze realisaties