H3 houtskeletbouw Logo
Je bent hier:

Vakmanschap in eigen beheer: de sleutel tot succesvol bouwen

Nieuws

De sleutel tot succes

Kiezen voor een bio-ecologische houtskeletbouw is investeren in een gezonde en groene woning; goed voor jou en voor onze planeet. Uiteraard heb je graag dat het bouwproces vlot verloopt. De sleutel tot succesvol bouwen valt niet toe te wijzen aan 1 specifiek deel binnen het bouwproces, maar is de optelsom van alle aspecten: van het eerste verkennende gesprek tot de overhandiging van de sleutel.

Bewuste keuzes

H3 houtskeletbouw maakt bewust de keuze om zoveel mogelijk werkzaamheden in eigen beheer uit te voeren.

“Ik vind het enerzijds belangrijk om de controle 
te houden bij de realisatie van een houtskeletbouwwoning en anderzijds om onze klant een fijne bouwervaring te laten beleven. Die twee gaan hand in hand. Daarom zet ik heel hard in op eigen vakmanschap. Van het tekenwerk op kantoor en de prefabricage in eigen atelier tot de montage op de werf en de gevelafwerking.” verduidelijkt Jan Hermans, bouwkundig ingenieur en oprichter van H3 houtskeletbouw.  

De voordelen van bouwen in eigen beheer

Een bio-ecologische houtskeletwoning bouwen in eigen beheer – en dus met eigen vakmensen – biedt verschillende voordelen:

  • kwaliteitscontrole: we kunnen nauwgezet controle behouden over de kwaliteit van ons werk. Dit vermindert de kans op fouten en gebreken in het bouwproces en resulteert in een betere woning.
  • planning en timing: door veel werkzaamheden intern uit te voeren, kunnen we de planning en timing van het project nauwkeuriger beheren. We zijn immers minder afhankelijk van derden. Dit resulteert in kortere bouwtijden en minder vertragingen als gevolg van coördinatieproblemen met onderaannemers.
  • flexibiliteit: omdat we het grootste deel van de werken met eigen vakmensen uitvoeren, kunnen we gemakkelijker en sneller schakelen bij wijzigingen en aanpassingen tijdens de bouw, zonder afhankelijk te zijn van externe partijen.
  • expertise en ervaring: onze medewerkers zijn écht kanjers met expertise en ervaring in bio-ecologische houtskeletbouw. Deze feedback horen we vaak na het opleveren van een woning en geldt voor onze projectleiders tot onze timmermannen.
  •  verantwoordelijkheid: door veel in eigen beheer uit te voeren, nemen we een grotere verantwoordelijkheid voor het gehele bouwproces. We zijn betrokken bij de kwaliteit en succes van de woning vanaf dag 1.
    Sommige gespecialiseerde taken zoals boringen voor geothermische warmtepompen besteedt H3 houtskeletbouw uit aan vaste partners die dezelfde kwaliteitsnormen hanteren.
Plaatsing wanden op de werf
Kristof in het passiefkantoor van H3 houtskeletbouw

Maatwerk is standaard

Eén van de grote voordelen van houtskeletbouw t.o.v. de traditionele woningbouw is de snelle uitvoeringsperiode. Muren en panelen worden al geprefabriceerd in onze productiehal. Op de werf gebeurt de montage van de verschillende bouwelementen. Dat betekent een enorme tijdswinst.
Omwille van de prefabricage heerst er vaak de verkeerde perceptie dat elke houtskeletbouwwoning hetzelfde is. Uiteraard is dat niet het geval. “Onze tekenaars starten voor elk project met een leeg blad. Elke woning is uniek. Maatwerk is de standaard voor ons.” bevestigt Jan Hermans.  

Eén van de troeven is zeker het totaalpakket dat H3 aanbiedt. Het contact met Kristof, onze werfleider, was fenomenaal! Keer op keer werden wij verrast door zijn kennis en kunde. Daarnaast was het contact met de bouwvakkers echt hartverwarmend. Hun vakkennis en vakvaardigheden stelden wij enorm op prijs.

Gert & Annemie, bouwkoppel uit Sint-Katelijne-Waver

De gloednieuwe nagelbrug van H3 houtskeletbouw.

Nieuwe nagelbrug

H3 houtskeletbouw is dé pionier in bio-ecologische houtskeletbouw en om deze ambitie kracht bij te zetten investeerde het in een volautomatische nagelbrug; het nieuwe paradepaardje in het werkatelier van H3. 

Onze nieuwe, geautomatiseerde nagelbrug verbetert aanzienlijk de efficiëntie, de kwaliteit en de duurzaamheid van onze houtskeletbouwwoningen.

De nagelbrug zorgt onder meer voor een efficiënter bouwproces en kent nog meer voordelen:

 

  • efficiëntie en tijdbesparing: geautomatiseerde productieprocessen kunnen het fabricageproces versnellen, waardoor de bouwtijd van een houtskeletbouwwoning aanzienlijk wordt verkort. Dit leidt tot een snellere oplevering en vermindert de tijd die nodig is voor bouwprojecten.
  • precisie: automatisering zorgt voor een consistente kwaliteit. Onze nieuwe nagelbrug kan herhaalbare precisie leveren bij het nagelen en schoonsnijden van wanden en muren, wat resulteert in minder bouwfouten en een hogere, uniforme bouwkwaliteit.
  • minder afval: geautomatiseerde processen optimaliseren het gebruik van bouwmaterialen, waardoor verspilling wordt verminderd. Dit is zowel kosteneffectief als milieuvriendelijk.

Ecobouwers: laat je inspireren door het verhaal van de woningeigenaars

Wil je meer te weten komen over onze aanpak? Wil je ontdekken hoe we onze HSB-muren volledig computergestuurd construeren met de nieuwe nagelbrug?

Bezoek dan ons passiefkantoor tijdens de Ecobouwers Opendeur op 4, 5, 11 en 12 november.
Bovendien kan je een bezoek aan ons kantoor combineren met een bezichtiging van de vernieuwbouw van een oude woning in Heultje-Westerlo.

De Ecobouwers Opendeur is een unieke kans om te praten met de huiseigenaars zelf. Zo verneem je uit eerste bron en zonder filter de ervaringen van de eigenaar. Een mooie gelegenheid om inspiratie en ervaringen te vergaren.

Bericht geplaatst op

Een bewuste creatie van aroma