H3 houtskeletbouw Logo
Je bent hier:

Voordelen houtskeletbouw

Waarom kiezen voor HSB

Ideale bouwmethode voor passiefhuizen of lage-energiewoningen

Houtbouw in het algemeen en houtskeletbouw in het bijzonder is de ideale bouwmethode met een passiefhuis of lage-energiewoning als resultaat. Hoge isolatiewaardes, een snelle bouwtijd en een gezond binnenklimaat zijn maar enkele voordelen.

Hoge isolatiewaardes

Binnen houtbouw biedt houtskeletbouw alle mogelijkheden om de isolatiewaarde van jouw woning op te drijven tot het gewenste niveau. De isolatie zit verwerkt in de dragende constructie waardoor we 'slank' kunnen bouwen zonder aan isolatiewaarde in te boeten. In combinatie met een volledige luchtdichtheid van de houtconstructie aan de binnenzijde zijn kieren en spleten uitgesloten en blijft de warmte beter binnen. Door de dampopen opbouw van de buitenschil kan eventueel teveel aan vocht in de constructie probleemloos afgevoerd worden, wat vochtcondensatie en houtaantasting onmogelijk maakt. Voor het isolatiemateriaal kiezen wij voor bio-ecologische oplossingen zoals papiervlokken, grasvezel- en houtwolplaten. Vooral in de zomer merk je het verschil door de hoge warmte-weerstand van deze producten. In de winter geniet je minstens van dezelfde isolatiewaarde in vergelijking met andere isolatiematerialen. Lees ook onze blog over bio-based materials.

Snelle bouwtijd

Met houtbouw via een houtskelet bespaar je heel wat manuren op de werf. We volgen een duidelijk stappenplan waarbij de volledige houtskeletconstructie wordt voorbereid in ons werkatelier. Nadien neemt de montage op de werf slechts enkele weken in beslag. Aansluitend kan meteen de afwerking aan de binnen- én buitenzijde opstarten. Ons atelier is uitgerust met een volautomatische nagelbrug voor de prefabricage van wanden.

Goedkoper

Bouwen is vandaag niet goedkoop. Door de doordachte opbouw, de hoge isolatiegraad in combinatie met de juiste technieken betaal je in de toekomst 0 euro aan energiekosten. En dat scheelt heel wat!

 

Gezond en comfortabel

Een bio-ecologische houtskeletwoning garandeert een gezond, droog en comfortabel woonklimaat. In de Scandinavische landen zijn houtskeletbouw en houtbouw de normaalste zaak van de wereld. Deze landen bewijzen dat houtskelet qua levensduur en kwaliteit allerminst moeten onderdoen voor onze traditionele baksteencultuur.

We kozen voor een bio-ecologische, energieneutrale woning. Niet enkel omdat we het belangrijk vinden om materiaalbewust te bouwen met een zo laag mogelijke CO2-afdruk, maar ook om toekomstgericht te bouwen. We beseffen heel goed voor welke uitdagingen we staan met betrekking tot klimaatverandering, biodiversiteit en energiezekerheid. Leuk meegenomen is de snelheid waarmee gebouwd kan worden.

Gust & Kirsten
Vernieuwbouw Heultje

Geïnspireerd?

Interesse? Vragen?

Een bewuste creatie van aroma