H3 houtskeletbouw Logo
Je bent hier:

Advies & Werkwijze

Onze manier van succesvol bouwen

Een zorgeloos bouwproces

Zorgeloos bouwen. Daar teken je voor, toch? Succesvol bouwen is de optelsom van alle aspecten van het bouwproces: van het eerste verkennende gesprek tot de overhandiging van de sleutel.

Een duidelijk stappenplan

1. Kennismaking
Je beschikt al over een bouwgrond of je denkt aan de BTW-gunstige formule van sloop en heropbouw?
Alles begint met een goed gesprek. Maak een afspraak om je plannen door te praten. We leren je graag kennen: wat vind je belangrijk aan een nieuwe woning, naar welke isolatiegraad zou je graag streven, welke bouwstijl geniet jouw voorkeur, hoe zie jij jouw interieur, welke architect past best bij jouw wensen ?

2. Raming
Uiteraard wil je zicht krijgen op de prijs van jouw droomwoning. Daarom stellen we al een eerste raming op. Deze kan bijgestuurd worden als de plannen en de keuze van materialen en de afwerking definitief zijn.

3. Voorbereidend tekenwerk
In ons passiefkantoor doen onze tekenaars het voorbereidende tekenwerk voor de prefabricage. De ontwerpen van de architect en de studie van de ingenieur worden omgezet in bruikbare productietekeningen, zowel in 2D als in 3D. Dit alles laat toe dat je project niet alleen op esthetisch vlak hoog scoort, maar ook qua stabiliteit en technische eigenschappen aan de nieuwe Europese normen voldoet.

Eén van de troeven is zeker het totaalpakket dat H3 aanbiedt. Het contact met Kristof, onze werfleider, was fenomenaal! Keer op keer werden wij verrast door zijn kennis en kunde. Daarnaast was het contact met de bouwvakkers echt hartverwarmend. Hun vakkennis en vakvaardigheden stelden wij enorm op prijs.
Gert & Annemie
bouwkoppel uit Sint-Katelijne-Waver

4. Prefabricage
Onze productiehal is uitgerust met professionele machines. Hier gebeurt de prefabricage van de houtskeletwanden. Dankzij onze nieuwe nagelbrug verloopt dit proces nog meer geautomatiseerd, efficiënter en nauwkeuriger. De doorlooptijd wordt hierdoor nog sneller.

5. Montage
Onze vakmensen monteren daarna de wanden op de werf. Elk van de timmermannen is opgeleid om de normen voor lage energie- en passiefwoningen te realiseren. Lees zeker ons artikel over Succesvol bouwen.

 

Op zoek naar inspiratie?

Bekijk referenties en kom te weten hoe we 
energiezuinig en gezond wonen mogelijk maken.

Een bewuste creatie van aroma