Eikenhouten bijgebouwen en houtskeletbouw sinds 2003

Welkom bij houtbouwer Hermans Hout & Habitat (HHH) in Westerlo. Sinds 2003 dé referentie voor eikenhouten bijgebouwen zoals tuinhuizen, carports, schuren en poolhouses. En tegelijk pionier op het gebied van bio-ecologische houtskeletbouw, van lage energie- tot passiefwoningen. Het resultaat is een veelzijdig aanbod van traditionele en moderne houtbouw, waarmee we inspelen op de actuele noden van de bouwmarkt.

Onze kennis van houtbouwtechnieken is doorheen de jaren stevig gegroeid. Zo is ons bedrijf het levenswerk van Jan Hermans, Industrieel Ingenieur bouwkunde met een Postgraduaat monumenten- en landschapszorg op zak. Nog tijdens zijn studies werkte Jan eigenhandig mee aan de bouw van een traditioneel houten vakwerkhuis. Met deze bagage leidde Jan Hermans eerder een bedrijf dat voornamelijk actief was in restauratie van monumenten en historische eikenhouten vakwerkgebouwen. Later koos hij resoluut voor houtbouw en skeletbouw.

 

Bio-ecologisch en duurzaam bouwen

De toekomst is aan ecologisch, duurzaam en passief bouwen, en aan de creatie van een gezond woonklimaat. De traditionele woningbouw met enkel baksteen is niet voldoende future proof. Hermans Hout & Habitat startte daarom als eerste in Vlaanderen de ontwikkeling van ‘bio-ecologische houtskeletbouw’. Ondertussen zijn we een doorgewinterd houtbouwer, specialist in houtskeletbouw en eiken bijgebouwen in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Met 2 tekenaars-projectleiders, 7 à 10 timmermannen en 1 verantwoordelijke prefabricage blijven we bewust kleinschalig, maar toch modern en vooruitstrevend in onze visie, software en processen. Dit laat ons toe om goed in te spelen op je individuele wensen voor woningbouw en unieke architectuurontwerpen.

In ons passiefkantoor tekenen we houtbouwstructuren met de nieuwste technieken, om deze vervolgens in eigen atelier te laten prefabriceren. Alles gebeurt in eigen beheer, van voorbereiding tot montage op de werf, en dit voor zowel ruwbouw-winddicht als CASCO. De beste garantie op een geslaagd resultaat.