3 belangrijke troeven van H3

Hermans, Hout & Habitat of kortweg H3 houtskeletbouw. Pionier op het gebied van bio-ecologische houtskeletbouw, van lage energie- tot passiefwoningen. En sinds 2003 ook dé referentie voor eikenhouten bijgebouwen zoals tuinhuizen, carports, schuren en poolhouses. Het resultaat is een veelzijdig aanbod van traditionele en moderne houtbouw, waarmee we inspelen op de actuele noden van de bouwmarkt.

 

1. De ervaring van HERMANS

Onze kennis van houtbouwtechnieken is doorheen de jaren stevig gegroeid. Zo is ons bedrijf het levenswerk van Jan Hermans, Industrieel Ingenieur bouwkunde met een Postgraduaat monumenten- en landschapszorg op zak. Nog tijdens zijn studies werkte Jan eigenhandig mee aan de bouw van een traditioneel houten vakwerkhuis. Met deze bagage leidde Jan Hermans eerder een bedrijf dat voornamelijk actief was in restauratie van monumenten en historische eikenhouten vakwerkgebouwen. Later koos hij resoluut voor houtbouw en skeletbouw. We hebben dus meer dan 20 jaar ervaring in de ecologische bouw!

 

   

2. Modern en vooruitstrevend met HOUT

De toekomst is aan ecologisch, duurzaam en passief bouwen, en aan de creatie van een gezond woonklimaat. De traditionele woningbouw met enkel baksteen is niet voldoende future proof. H3 houtskeletbouw startte daarom als eerste in Vlaanderen de ontwikkeling van ‘bio-ecologische houtskeletbouw’. Ondertussen zijn we een doorgewinterd houtbouwer, specialist in houtskeletbouw en eiken bijgebouwen in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Met 2 tekenaars-projectleiders, 7 à 10 timmermannen en 1 verantwoordelijke prefabricage blijven we bewust kleinschalig, maar toch modern en vooruitstrevend in onze visie, software en processen. Dit laat ons toe om goed in te spelen op je individuele wensen voor woningbouw en unieke architectuurontwerpen. Wij bouwen elke stijl in houtskeletbouw.

 

In ons passiefkantoor tekenen we houtbouwstructuren met de nieuwste technieken, om deze vervolgens in eigen atelier te laten prefabriceren. Alles gebeurt in eigen beheer, van voorbereiding tot montage op de werf, en dit voor zowel ruwbouw-winddicht als CASCO. De beste garantie op een geslaagd resultaat.

 

3. Een aangename en gezonde HABITAT

Met H3 houtskeletbouw kies je voor gezond en milieuvriendelijk bouwen én wonen. Want wanneer je kiest voor ecologisch bouwen met bio-ecologische houtskeletbouw, kies je voor échte duurzaamheid. De bouwmaterialen zijn ecologisch verantwoord, je woning bespaart energie en je leeft in een aangenaam en gezond leefklimaat. Door de juiste materiaalkeuze blijft je woning water- en winddicht, brandveilig, koel in de zomer en warm in de winter. Je beleeft je huis als comfortabel, aangenaam en gezond!