H3 houtskeletbouw Logo
Je bent hier:

Lage-energiewoning

Tremelo

Lage-energiewoning met uitgekiend energie-hoofdstuk

Met een E-peil van E9 en een S-peil van S22 blijft deze bio-ecologische houtskeletbouw ver onder de wettelijke normen. De combinatie van ecologisch verantwoorde materialen, een hoge isolatiegraad en een uitgekiend energie-hoofdstuk maakt deze woning klaar voor een lange en klimaatrobuuste toekomst. De woning is uitgerust met een lucht-water-warmtepomp voor het verwarmingsgedeelte en een warmtepompboiler voor het sanitair warm water (SWW), gecombineerd met 18 zonnepanelen, ofwel goed voor 385 Wp. De zomerkoelte wordt gegarandeerd door het koelvermogen van de warmtepomp in combinatie met automatisch gestuurde screens en enkele vaste zonneweringen.

Materialen en technieken

  • Binnenisolatie: papiervlokken
  • Zonwering: automatische screens en vaste zonnewering
  • Lucht-Water-Warmtepomp
  • Warmtepompboiler
  • Zonnepanelen

 

Bouwjaar: 2021
S-peil: S22
E-peil: E9

Na grondig onderzoek naar verschillende bouwwijzen, waren we tot het besluit gekomen dat een houtskeletbouwwoning veel voordelen biedt. Tijdens de gesprekken met onze architecte bleek dat ze al eerder succesvol had samengewerkt met H3. Aangezien we specifiek zochten naar een bouwpartner die voorziet in een ‘dampopen’ opbouw van de houtskeletwoning, kwam H3 in aanmerking. We apprecieerden het feit dat Jan een transparante, zo gedetailleerd mogelijke offerte had opgemaakt. Er was ook ruimte voor wijzigingen op onze vraag en bepaalde werken konden eventueel in eigen beheer uitgevoerd worden.

We zijn heel tevreden over het bouwproces en met het resultaat: een comfortabele, zeer energiezuinige woning. Projectleider Yoeran was tijdens het ganse proces zeer toegankelijk. Dat is een zegen… want de nieuwbouw van een woning, die aan alle geldende regels moet voldoen (het zijn er nogal wat…), is een complexe puzzel. Het is dan ook evident dat er soms zaken minder goed uitpakken. Maar door de goede communicatie en opvolgingsbereidheid werden onvolkomenheden rechtgetrokken. We kunnen bevestigen dat H3 een betrouwbare partner is om mee samen te werken. Tot slot ook nog een dikke pluim voor de ambachtsmannen van H3 en voor de onderaannemers die hier kwaliteitsvol werk afgeleverd hebben. We zijn daar zeer erkentelijk voor!
Elly & Patrick

Een bewuste creatie van aroma