H3 houtskeletbouw Logo
Je bent hier:

Duurzame houtskelet

Sint-Katelijne-Waver

Bio-ecologische houtskeletwoning in gesloten bebouwing

Het gebouw werd geïsoleerd met papiervlokken in muren en dak en vloerisolatie in isomo-beton (eps-isolatiechape). Drievoudige beglazing zorgt voor een aangename lichtinval en warme winters. De weinige energie die nodig is in deze zeer goed geïsoleerde woning wordt opgewerkt door een hoog-rendement gasketel die de vloerverwarming op het gelijkvloers voedt. Er is geen verwarming voorzien op de verdiepingen. Tijdens de bouwfase is er alvast aan gedacht om deze gasketel in de toekomst makkelijk te vervangen door een geothermische warmtepomp. Daarvoor zitten de nodige doorvoerleidingen al klaar. De regenwaterput van 20.000 liter voorziet wc, douche, bad, poetsen, WM, ... van water. Binnenafwerking met natuurverf, berkenmultiplex, natuurlijk vloerbekleding (linoleum), gepolierde beton, rubberwood trap, 2 vides met vangnet en een voordeur met gekleurd kathedraalglas.

Materialen en technieken

  • Isolatie buitenschil: papiervlokken
  • Vloerisolatie: eps-iolatiechape
  • Technieken: hoogrendement gasketel en voorzieningen geothermische warmtepomp, ventilatiesysteem D
  • Zonnepanelen

 

Bouwjaar: 2020
S-peil: S19
E-peil: E14

We zochten een bouwbedrijf gespecialiseerd in bio-ecologische bouwmethodes. De materiaalkeuzes vinden we namelijk bijzonder belangrijk. Onze architect (Denc-studio) heeft eerder al bouwprojecten met H3 gerealiseerd en is daar tevreden over. Ook een kennis raadde H3 houtskeletbouw aan. Wij hadden al eens een advertentie van hen gezien en dat alles samen gaf ons wel vertrouwen om met H3 rond de tafel te gaan zitten. Bovendien vinden we dat H3 op een aanvaardbare afstand van ons huis actief is. Ook dat heeft meegespeeld.

Eén van de troeven is zeker het totaalpakket dat H3 aanbiedt. Het contact met Kristof, onze werfleider, was fenomenaal! Een jong, ambitieus iemand die ontzettend correct en empathisch is. Keer op keer werden wij verrast door zijn kennis en kunde. Daarnaast was het contact met de bouwvakkers echt hartverwarmend: zij namen steeds de tijd om ons uitleg te geven over de gedane werken. Ook hun humor en babbels konden we erg appreciëren. Maar vooral hun vakkennis en vakvaardigheden stelden wij enorm op prijs. Het is een team dat zowel respect heeft voor mekaar, voor het bouwkoppel als voor het creëren van een huis op zich.

Afspraken werden steeds nagekomen en problemen werden aangepakt tot ze finaal opgelost werden. We doorliepen een zo goed als vlekkeloos parcours en beseffen maar al te goed dat dit een zegen is. De gedachte dat vakmensen ons huis met zoveel liefde hebben gebouwd maakte er al snel een thuis van (klinkt melig, maar is zo). 1000 x dank!
Gert & Annemie

Een bewuste creatie van aroma