Passief bouwen in houtskeletbouw

Houtskeletbouw is dankzij de enorme isolatiemogelijkheden dé bouwmethode om passief te bouwen. Bij H3 houtskeletbouw geniet u bovendien een maximale architecturale vrijheid. Wij leggen u of uw architect geen vormtechnische beperkingen op en vertalen dankzij onze jarenlange ervaring elk ontwerpplan naar een houtskelet. Op dit vlak onderscheiden wij ons van sleutel-op-de-deurfirma’s die voor passief bouwen al te graag teruggrijpen naar de standaardoplossingen.

Waarom passief bouwen met houtskeletbouw?

 • Alle ruimte voor isolatie
  Bij een houtskeletbouw zit de isolatie niet tussen een dikke binnen- en buitenmuur, maar verwerken we deze in de holle ruimte van de dragende houtskeletconstructie. Dit laat toe om een bijzonder dikke isolatieruimte te creëren zonder plaatsverspilling. Wij verkiezen brandresistente bio-ecologische papiervlokken als isolatiemateriaal. Deze isoleren in vergelijking met alternatieven beter in de zomer en presteren minstens even sterk in de winter.
 • Volledig luchtdicht
  Mits de nodige ervaring en toewijding kan een houtskeletbouw maximaal luchtdicht worden afgewerkt. Dit is noodzakelijk om warmteverlies vanuit de binnenruimtes te vermijden, een basisvoorwaarde voor passief bouwen. Met luchtdichtheidstesten bewijzen we telkens opnieuw onze uitstekende resultaten op dit vlak.
 • Dampopen naar buiten
  Naar buiten toe moet een houtskeletbouw dampopen zijn. Dit betekent dat eventuele luchtvochtigheid in de isolatieruimte naar buiten kan ontsnappen. Zo vermijden we condensatie en ophopingen van vocht in de isolatie. Lees hier meer technische informatie over hoe wij passief bouwen met houtskeletbouw.

Andere voordelen van passief bouwen met houtskeletbouw?

Niet alleen de energiebesparingen en lagere energiefacturen zijn een voordeel wanneer u kiest voor passief bouwen met houtskeletbouw:

 • Gezond leven in een kwaliteitsvolle woning
  Woningen in houtskeletbouw hebben een gelijkaardige levensduur als traditionele woningen, zo bewijzen de honderdduizenden woningen in Scandinavië die de afgelopen decennia met deze techniek werden gebouwd. De Scandinaviërs kiezen resoluut voor houtskeletbouw dankzij het droge, gezonde en uiterst comfortabele woonklimaat.
 • Sneller verhuizen
  Houtskeletbouw vraagt minder bouwtijd dan de traditionele natte bouwmethodes. Zo is de montage op de werf na de nodige voorbereidingen in het atelier al na enkele weken achter de rug. Vervolgens starten gelijktijdig de binnen- en buitenafwerking. Binnen werkt u meteen in een droge omgeving.

Waarom passief bouwen met H3 houtskeletbouw?

 • Dé ervaren specialist in passief bouwen
  Wij behoren tot de pioniers in Vlaanderen wanneer het aankomt op passief bouwen met houtskeletbouw. Meer dan tien jaar geleden bouwden wij als één van de eerste een passiefhuis met een houtskeletbouw. De luchtdichtheidstesten bewijzen steeds opnieuw onze kunde en expertise.
 • De volledige houtconstructie met eigen vakmensen
  Het hart van uw passief huis – de houtconstructie – nemen we met eigen vakmensen volledig voor onze rekening. Dit start bij het opstellen van de technische uitvoeringsplannen om vervolgens alles voor te bereiden in ons werkatelier om uiteindelijk te eindigen met de montage op de werf. Lees alles over onze aanpak.
 • Architecturale vrijheid
  Wij vertalen elk ontwerpplan naar een houtskeletbouw. Wenst u minimale moderne architectuur of kiest u eerder voor een traditioneel ontwerp? Alles kan!
 • Wij leveren ruwbouw winddicht op
  Wij specialiseren ons in het bouwen van woningen ruwbouw winddicht met een buitenafwerking naar keuze: gevelsteen, gevelbeplating, een houten gevel,…. Voor de binnenafwerking hebt u de volledige vrijheid.

Passief bouwen met H3 houtskeletbouw?

 • U hebt al een ontwerpplan uitgewerkt door een architect?
  Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking.
 • Nog géén architect en plan?
  We bezorgen u op verzoek graag een lijst met architecten waarmee wij al succesvol samenwerkten.