Passief bouwen in houtskeletbouw

Houtskeletbouw is dankzij de enorme isolatiemogelijkheden dé bouwmethode om passief te bouwen. Bij H3 houtskeletbouw geniet je bovendien een maximale architecturale vrijheid. Wij leggen jou geen vormtechnische beperkingen op en vertalen dankzij onze jarenlange ervaring elk ontwerpplan naar een houtskelet. Op dit vlak onderscheiden wij ons van sleutel-op-de-deurfirma’s die voor passief bouwen al te graag teruggrijpen naar de standaardoplossingen.

Waarom passief bouwen met houtskeletbouw?

Alle ruimte voor isolatie

Bij een houtskeletbouw zit de isolatie niet tussen een dikke binnen- en buitenmuur, maar verwerken we deze in de holle ruimte van de dragende houtskeletconstructie. Dit laat toe om een bijzonder dikke isolatieruimte te creëren zonder plaatsverspilling. Wij verkiezen brandresistente bio-ecologische papiervlokken als isolatiemateriaal. Deze isoleren in vergelijking met alternatieven beter in de zomer en presteren minstens even sterk in de winter.

h3 houtskeletbouw kasterlee bio ecologisch 3

Volledig luchtdicht

Mits de nodige ervaring en toewijding kan een houtskeletbouw maximaal luchtdicht worden afgewerkt. Dit is noodzakelijk om warmteverlies vanuit de binnenruimtes te vermijden, een basisvoorwaarde voor passief bouwen. Met luchtdichtheidstesten bewijzen we telkens opnieuw onze uitstekende resultaten op dit vlak.

Dampopen naar buiten

Naar buiten toe moet een houtskeletbouw dampopen zijn. Dit betekent dat eventuele luchtvochtigheid in de isolatieruimte naar buiten kan ontsnappen. Zo vermijden we condensatie en ophopingen van vocht in de isolatie.

Andere voordelen van passief bouwen met houtskeletbouw?

Niet alleen de energiebesparingen en lagere energiefacturen zijn een voordeel wanneer je kiest voor passief bouwen met houtskeletbouw:

Gezond leven in een kwaliteitsvolle woning

Woningen in houtskeletbouw hebben een gelijkaardige levensduur als traditionele woningen, zo bewijzen de honderdduizenden woningen in Scandinavië die de afgelopen decennia met deze techniek werden gebouwd. De Scandinaviërs kiezen resoluut voor houtskeletbouw dankzij het droge, gezonde en uiterst comfortabele woonklimaat.

Sneller verhuizen

Houtskeletbouw vraagt minder bouwtijd dan de traditionele natte bouwmethodes. Zo is de montage op de werf na de nodige voorbereidingen in het atelier al na enkele weken achter de rug. Vervolgens starten gelijktijdig de binnen- en buitenafwerking. Binnen werk je meteen in een droge omgeving.

Een modern houten bijgebouw in Olen van H3 houtskeletbouw achter woning

Waarom passief bouwen met H3 houtskeletbouw?

modern houten bijgebouw in Geel van H3 houtskeletbouw met donkere overkapping

Dé ervaren specialist in passief bouwen

Wij behoren tot de pioniers in Vlaanderen wanneer het aankomt op passief bouwen met houtskeletbouw. Meer dan tien jaar geleden bouwden wij als één van de eerste een passiefhuis met een houtskeletbouw. De luchtdichtheidstesten bewijzen steeds opnieuw onze kunde en expertise.

De volledige houtconstructie met eigen vakmensen

Het hart van jouw passief huis – de houtconstructie – nemen we met eigen vakmensen volledig voor onze rekening. Dit start bij het opstellen van de technische uitvoeringsplannen om vervolgens alles voor te bereiden in ons werkatelier om uiteindelijk te eindigen met de montage op de werf.

h3 houtskeletbouw eternit voeren 2

Architecturale vrijheid

Wij vertalen elk ontwerpplan naar een houtskeletbouw. Wens je minimale moderne architectuur of kies je eerder voor een traditioneel ontwerp? Alles kan!

Volledig zorgeloos sleutel-op-de-deur instapklaar

Wij staan voor een samenwerking van pril idee tot volledige uitvoering. Jij bepaalt je natuurlijke leefomgeving, van A tot Z door ons volledig afgewerkt. Ben jij iemand met passie voor klussen en bouwen of wil je zelf de verdere organisatie in handen nemen? Dan is ruwbouw-winddicht of casco misschien meer iets voor jou.

Passief bouwen met H3 houtskeletbouw?

Je hebt al een ontwerpplan?

Nog geen architect?

Onze huisarchitect zorgt voor het voorontwerp en de bouwaanvraag. Je bespaart op de ontwerpkosten omdat wij de detail- en uitvoeringsplannen voor onze rekening nemen.