Wat als jouw bijgebouw een vergunning nodig heeft

maandag 7 maart 2022

Je wil graag een losstaand bijgebouw zoals een houten schuur, een heuse Amerikaans barn of een grote paardenstal bouwen en je vraagt je af hoe dat zit met een vergunning? Wij hebben ondertussen al heel wat mooie projecten gerealiseerd, dus we kunnen je precies vertellen hoe je te werk gaat.

Bijgebouwen groter dan 100 m2

Doorgaans word je vrijgesteld van vergunning voor je bijgebouw wanneer dat minder hoog is dan 3,5 meter, zich binnen de 30 meter van je woning bevindt én waarbij de oppervlakte minder is dan 40 m2. Heb je echter heel wat vierkante meters tuin ter beschikking voor een grote houten schuur? Droom je van een rustieke barn met veel plaats om gezellig te zitten, te eten en af en toe een feestje te geven? Of wil je graag verschillende paarden stallen? Dan denk je al snel groter en is een vergunning nodig. H3 houtskeletbouw is de ideale partner voor projecten groter dan 100 m2 of bijgebouwen op maat.

 

 

Groot bijgebouw? Neem een architect

Voor grote projecten neem je altijd een architect onder de arm. Bij sommige bijgebouwen is dat logisch; denk aan een gastenverblijf of poolhouse op maat, maar ook voor de bouw van een opslagruimte of stal is de medewerking van een architect verplicht. Die kan ook voor jou nakijken of je gemeente bijkomende voorwaarden oplegt, zoals het materiaal dat je gebruikt voor je bijgebouw. Je mag trouwens niet bouwen in kwetsbaar gebied, zoals overstromingsgebied, natuur- of bosgebied, architect of niet.

H3 houtskeletbouw kan voor jou een eerste voorontwerp en een kostenraming opmaken. Bij een verder traject werkt H3 houtskeletbouw samen met een aantal architecten die je helpen bij de voorbereiding van de vergunningsaanvraag en de indiening in het Omgevingsloket.

Denk je er aan om een groot bijgebouw op maat te zetten?

Contacteer onze experts.

Een droomwoning in houtskeletbouw?

Contacteer onze experts
Bekijk onze realisaties