Verstrenging E-peil in 2021

woensdag 13 januari 2021

Sinds begin dit jaar geldt een verstrenging van de energienorm voor nieuwbouwwoningen. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger het gebouw. Het E-peil van E30, tevens de BEN-norm, is nu verplicht. De aangekondigde verlaging van het S-peil (van S31 naar S28) gaat pas volgend jaar in omdat dit een averechts effect zou hebben volgens de bouwsector. Toch hoef je je hier met een bio-ecologische houtskeletbouw absoluut geen zorgen over te maken, want wij doen véél beter dan BEN.

BEN-woning verplicht vanaf 2021

BEN of ‘bijna-energieneutraal’ bouwen is vanaf dit jaar de standaard voor alle nieuwbouwwoningen in Vlaanderen. Een BEN-woning verbruikt niet enkel weinig energie voor verwarming, koeling, ventilatie en warm water, maar haalt ook de nodige energie uit hernieuwbare bronnen. Een BEN-woning heeft een E-peil van E30 of lager en voldoet aan alle BEN-eisen van de Vlaamse Regering.

Bio-houtskeletbouw van H3 doet beter dan BEN

H3 houtskeletbouw kijkt nog verder dan dat. Met een doordacht ontwerp, doorgedreven isolatie, perfecte luchtdichting en efficiënte verwarmings- en ventilatietechnieken streven wij naar een E-peil van E20 en lager. En dat hoeft daarom zeker niet moeilijker of duurder te zijn! Onze ingenieurs hebben dit proces helemaal onder de knie, zodat we samen de beste resultaten kunnen bereiken. Door het gebruik van verantwoorde bouwmaterialen zorg je ook nog eens voor een gezondere leefomgeving en verklein je bovendien de impact op het klimaat.

H3 bio-ecologische houtskeletbouw verstrenging E-peil zonwering
H3 bio-ecologische houtskeletbouw hernieuwbare energie zonnepanelen

Standaard lager dan wettelijk S-peil

Het S-peil drukt uit hoe goed de ‘schil’ van het gebouw bestand is tegen warme zomer- en koude winterdagen. Hoe minder energie nodig is om de temperatuur constant te houden, hoe beter dat S-peil. Bij andere bouwpartners leidt dit soms tot hogere investeringen, waardoor de verlaging een jaartje werd uitgesteld. Maar ook hier hoeven wij ons met bio-houtskeletbouw niet aan te spiegelen: omdat dit ingebed zit in onze werkwijze, voldoen onze gebouwen met gemak aan de norm van S28 – zelfs binnen hetzelfde kostenplaatje.

Bekijk onze realisaties  of contacteer ons voor meer info.

Een droomwoning in houtskeletbouw?

Contacteer onze experts
Bekijk onze realisaties