Energiezuinig bouwen met skeletbouw

H3 houtskeletbouw uit Westerlo biedt een volledige vrijheid aan bouwers en architecten voor de realisatie van een skeletbouw. Dankzij onze jarenlange ervaring in houtskeletbouw kunnen wij vrijwel elk ontwerpplan technisch vertalen naar houtskelet. Hiermee onderscheiden we ons van andere sleutel-op-de-deurfirma’s die zich beperken tot standaardoplossingen. Wij realiseren met bio-ecologische skeletbouw het passiefhuis of de lage energiewoning van jouw dromen.

Waarom kiezen voor skeletbouw?

Skeletbouw is dé bouwtechniek voor passiefhuizen en lage energiewoningen

Bij een houtskeletbouw zit de isolatie verwerkt in de dragende houtconstructie. Deze plaatsbesparing biedt extra isolatiemogelijkheden. Daarnaast is de luchtdichtheid van het houtskelet aan de binnenkant van cruciaal belang. Verder voorzien wij jouw skeletbouw van een dampopen werking naar buiten toe zodat de luchtvochtigheid in de houtconstructie naar buiten kan.Voor het isolatiemateriaal adviseren wij je bio-ecologische papiervlokken. Naast de milieuvriendelijkheid verzekeren deze een betere isolatie in de zomer. In de winter bereiken onze papiervlokken minstens dezelfde isolatiewaardes als minerale wollen. Dankzij een specifieke behandeling zijn onze papiervlokken volledig resistent voor brand.

h3 houtskeletbouw façatile Lichtaart 2

Een gezond leefklimaat in een duurzame woning

Een houtskelet is niet alleen duurzaam voor het milieu, jouw woning gaat ook je hele leven lang probleemloos mee. En zelfs langer, zo bewijzen de honderdduizenden woningen die in Scandinavië de afgelopen decennia volgens deze techniek werden gebouwd. De Scandinaviërs verkiezen houtskeletbouw omdat dit een droog en gezond woonklimaat garandeert.

Sneller bouwen én goedkoper op termijn

De prijs voor het bouwen van een woning in houtskelet is niet goedkoper of duurder dan een gelijkaardige woning in traditioneel metselwerk. Wél bespaar je op lange termijn op je energiefactuur dankzij de hogere energiezuinigheid. De constructie van een houtskeletbouw vraagt slechts enkele weken, waardoor je tijd uitspaart op de werf. Bovendien kun je meteen starten met de afwerking aangezien er geen ‘droogperiode’ geldt.

Waarom jouw houtskelet laten bouwen door H3 houtskeletbouw?

modern houten bijgebouw in Geel van H3 houtskeletbouw met donkere overkapping

Onze jarenlange ervaring in houtskeletbouw

Wij specialiseren ons al meer dan tien jaar in houtskelet als bouwmethode voor energiezuinige woningen. Zo behoorden wij tot één van de eerste aannemers in Vlaanderen die een passiefhuis in houtskelet realiseerden.

Het volledige houtskelet met eigen vakmensen

Wij realiseren de volledige houtskeletconstructie met eigen vakmensen. Wij staan in voor de technische tekeningen, de voorbereidingen in het atelier en de montage op de werf.

h3 houtskeletbouw eternit voeren 2

Alle bouwstijlen zijn mogelijk

Wij vertalen het ontwerpplan van onze of jouw architect naar technische uitvoeringstekeningen in houtskelet. Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg, elke bouwstijl is mogelijk.

Volledig zorgeloos sleutel-op-de-deur instapklaar

Wij staan voor een samenwerking van pril idee tot volledige uitvoering. Jij bepaalt je natuurlijke leefomgeving, van A tot Z door ons volledig afgewerkt. Ben jij iemand met passie voor klussen en bouwen of wil je zelf de verdere organisatie in handen nemen? Dan is ruwbouw-winddicht of casco misschien meer iets voor jou.

Interesse in een houtskelet?

Je hebt al een ontwerpplan?

Voor een vrijblijvende kennismaking

Nog geen architect?

Onze huisarchitect zorgt voor het voorontwerp en de bouwaanvraag. Je bespaart op de ontwerpkosten omdat wij de detail- en uitvoeringsplannen voor onze rekening nemen.