Energiezuinig bouwen met skeletbouw

H3 houtskeletbouw uit Westerlo biedt een volledige vrijheid aan bouwers en architecten voor de realisatie van een skeletbouw. Dankzij onze jarenlange ervaring in houtskeletbouw kunnen wij vrijwel elk ontwerpplan technisch vertalen naar houtskelet. Hiermee onderscheiden we ons van sleutel-op-de-deurfirma’s die zich beperken tot standaardoplossingen. Wij realiseren met bio-ecologische skeletbouw het passiefhuis of de lage energiewoning van uw dromen.

Waarom kiezen voor skeletbouw?

 • Skeletbouw is dé bouwtechniek voor passiefhuizen en lage energiewoningen
  Bij een houtskeletbouw zit de isolatie verwerkt in de dragende houtconstructie. Deze plaatsbesparing biedt extra isolatiemogelijkheden. Daarnaast is de luchtdichtheid van het houtskelet aan de binnenkant van cruciaal belang. Verder voorzien wij uw skeletbouw van een dampopen werking naar buiten toe zodat de luchtvochtigheid in de houtconstructie naar buiten kan.Voor het isolatiemateriaal adviseren wij u bio-ecologische papiervlokken. Naast de milieuvriendelijkheid verzekeren deze een betere isolatie in de zomer. In de winter bereiken onze papiervlokken minstens dezelfde isolatiewaardes als minerale wollen. Dankzij een specifieke behandeling zijn onze papiervlokken volledig resistent voor brand. Lees hier meer technische informatie over skeletbouw.
 • Een gezond leefklimaat in een duurzame woning
  Een houtskelet is niet alleen duurzaam voor het milieu, uw woning gaat ook uw hele leven lang probleemloos mee. En zelfs langer, zo bewijzen de honderdduizenden woningen die in Scandinavië de afgelopen decennia volgens deze techniek werden gebouwd. De Scandinaviërs verkiezen houtskeletbouw omdat dit een droog en gezond woonklimaat garandeert.
 • Sneller bouwen én goedkoper op termijn
  De prijs voor het bouwen van een woning in houtskelet is niet goedkoper of duurder dan een gelijkaardige woning in traditioneel metselwerk. Wél bespaart u op lange termijn op uw energiefactuur dankzij de hogere energiezuinigheid.De constructie van een houtskeletbouw vraagt slechts enkele weken, waardoor u tijd uitspaart op de werf. Bovendien kunt u meteen starten met de afwerking aangezien er geen ‘droogperiode’ geldt. Ook voor uitbreidingen van bestaande woningen of renovatieprojecten garandeert houtskelet prima technische oplossingen.

Waarom uw houtskelet laten bouwen door H3 houtskeletbouw?

 • Onze jarenlange ervaring in houtskeletbouw
  Wij specialiseren ons al meer dan tien jaar in houtskelet als bouwmethode voor energiezuinige woningen. Zo behoorden wij tot één van de eerste aannemers in Vlaanderen die een passiefhuis in houtskelet realiseerden.
 • Het volledige houtskelet met eigen vakmensen
  Wij realiseren de volledige houtskeletconstructie met eigen vakmensen. Wij staan in voor de technische tekeningen, de voorbereidingen in het atelier en de montage op de werf. Lees alles over onze aanpak.
 • Alle bouwstijlen zijn mogelijk
  Wij vertalen het ontwerpplan van uw architect naar technische uitvoeringstekeningen in houtskelet. Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg, elke bouwstijl is mogelijk.
 • Focus op ruwbouw winddicht
  Wij leveren uw houtskelet ruwbouw windicht op met een buitenafwerking naar keuze. Voor de binnenafwerking krijgt u de volledige vrijheid voor zelfbouw of andere aannemers

Interesse in een houtskelet?

 • Heeft uw architect al een ontwerpplan uitgewerkt?
  Contacteer ons. voor een vrijblijvende kennismaking.
 • Nog géén architect? We bezorgen u op verzoek een lijst met onafhankelijke architecten waarmee wij in het verleden al samenwerkten. U kunt vervolgens vrij kiezen.