Schuurwoning met houtskeletbouw: authentiek comfort

Ben je op zoek naar een natuurlijke karakterwoning zónder in te boeten aan comfort? Dan is een schuurwoning misschien wel iets voor jou. Zeker als je hierbij kiest voor bio-ecologische houtskeletbouw, een bouwtechniek die ook schuurwoningen 100% duurzaam maakt. In een schuurwoning waan je je in een oude hoeve, maar dan één met de luxe van een eigentijdse villa. Renovatie of nieuwbouw, je kunt alle kanten uit.

schuurwoning

Wat is een schuurwoning?

Een schuurwoning, ook wel langgevelhoeve of langgevelschuur genoemd, is een architectuurstijl die aan een sterke opmars bezig is. Meestal gaat het om nieuwbouw, waarbij een natuurlijke en energiezuinige constructie wordt neergepoot die qua stijl en ontwerp knipoogt naar Vlaanderens indrukwekkende landbouwpatrimonium. Maar ook bij vernieuwbouw, waarbij de voordelige 6%-btw-regel van toepassing is, komen dit soort duurzame woningen almaar vaker voor. In dat geval is er sprake van een oude woning die eerst wordt afgebroken.

Schuurwoningen hebben vaak grote raampartijen op de achtergevel. De lange gevels en het dak zijn dan weer vaak afgewerkt met identieke materialen: pannen, leien, metalen platen of zelfs hout.

De unieke stijl van een langgevelschuur

Een schuurwoning herken je aan de langgerekte vorm en de eenvoudige lijnen. Simpliciteit in zijn mooiste vorm, zonder veel hoekjes en kantjes of aanbouw. Less is more, ook als het gaat over kleurgebruik. Langgevelhoeves komen het best tot hun recht met de warme kleuren die eigen zijn aan natuurlijke materialen. De combinatie van een open plattegrond en het veelvuldige gebruik van glas geven de robuuste architectuur dan weer de nodige frisheid en transparantie. Je merkt het al: schuurwoningen scoren bij liefhebbers van natuurlijke eenvoud.

schuurwoning Balen raampartij

Schuurwoning met houtskeletbouw: het beste van twee werelden

Wie op zoek gaat naar meer informatie over de bouw van schuurwoningen, komt al gauw uit bij houtskeletbouw. Geen toeval, want deze bouwtechniek is de beste manier om een langgevelhoeve zo duurzaam mogelijk te maken. Houtskeletbouw laat je toe om de authentieke uitstraling van een schuurwoning te koppelen aan maximaal comfort en milieuvriendelijkheid. Hier alvast enkele technische eigenschappen van houtskeletbouw op een rijtje:

  • De bouwmaterialen zijn gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen en zijn dampopen. Op die manier dragen ze bij tot een ‘ademende’ schuurwoning.
  • Dankzij een isolerende houtvezelplaat over het volledige houtskelet is je schuurwoning kierloos en heeft ze geen koudebruggen.
  • Uitstekende geluids- en thermische isolatie. Koel in de zomer, warm in de winter!

Laat ook jouw schuurwoning renderen met houtskeletbouw

Energiezuinige bouwtechnieken zoals houtskeletbouw maken een groot verschil. De impact van deze slimme investeringen op je verbruik is aanzienlijk, met een mooie terugverdientijd als resultaat. Neem gerust contact op voor meer info.

Duurzaam wonen in een schuurwoning

Duurzaam wonen anno 2021, da’s natuurlijk en energiezuinig wonen zonder compromissen. Heb je je zinnen gezet op een schuurwoning als nieuwbouw of vernieuwbouw? Vraag dan zeker om professioneel advies, zodat je de juiste duurzame keuzes maakt. We overlopen met jou alle opties om van jouw schuurwoning een echte droomwoning te maken.

schuurwoning Balen zijgevel