Onze klanten aan het woord

Gust en Kirsten – Heultje

“We kozen voor een bio-ecologische, energieneutrale woning. Niet enkel omdat we het belangrijk vinden om materiaalbewust te bouwen met een zo laag mogelijke CO2-afdruk, maar ook om toekomstgericht te bouwen. We beseffen heel goed voor welke uitdagingen we staan met betrekking tot klimaatverandering, biodiversiteit en energiezekerheid. Erg kenmerkend is de zonneluifel in witte cementvezelplaat. Die omringt het hele huis. Ook de afwerking met thermo-populier is een eyecatcher.

De voornaamste reden om voor houtskeletbouw te kiezen is het gebruik van hout, een nagroeibaar materiaal met een kleine voetafdruk. Leuk meegenomen is de snelheid waarmee gebouwd kan worden.

We kozen voor H3 houtskeletbouw o.w.v. de nabijheid en hun passie voor bio-ecologisch bouwen. We zaten duidelijk op dezelfde golflengte.”

Fam. Meeus Bertels – Duffel

“Starten met een nieuwbouw is een hele uitdaging, zeker als het aan een aantal voorwaarden moet voldoen. Ecologisch en energiezuinig waren voor ons deze uitgesproken voorwaarden. Samen met Werkgroep Vormgeving en ePROJECTEN vonden wij aannemer Jan Hermans van H3 houtskeletbouw. Deze firma ging mee in ons verhaal van energiezuinig en ecologisch. In overleg zochten we de meest ecologisch verantwoorde materialen en Jan waakte erover dat alles economisch haalbaar bleef. En het gezegde: “Goede afspraken maken goede vrienden” is vanzelfsprekend ook hier van toepassing. Het werd een fijne bouwervaring, zowel met Jan als met zijn medewerkers!”

Fam. Janssens – Lichtaart

“In de zoektocht naar een geschikte bouwpartner, lieten we ons leiden door de positieve ervaringen van onze collega-bouwers met H3 houtskeletbouw en de mooie realisaties die we zagen. Ook de opbouw van de wanden en het dak voldeden helemaal aan onze ecologische verwachtingen. Alles bij elkaar hadden we bij H3 houtskeletbouw het beste gevoel, waardoor we niet voor de goedkoopste, maar zeker ook niet voor de duurste, gekozen hebben.

h3 houtskeletbouw façatile Lichtaart 2

We hebben de samenwerking als zeer aangenaam ervaren. Er werd actief meegedacht over het ontwerp en flexibel omgesprongen met de kleine wijzigingen die we nog wilden aanbrengen tijdens het bouwproces. Er was een vriendelijk contact met de medewerkers zowel op de werf als op kantoor. En men was steeds bereikbaar voor vragen.

Het resultaat mag er meer dan zijn. Er werd duidelijk de tijd genomen om alles degelijk af te werken. Wij zijn alvast tevreden bewoners van een lage energiewoning van H3 houtskeletbouw.”