Kijk binnen in een bio-ecologische houtsketelbouw: Ecobouwers

maandag 24 oktober 2022

Heb je zelf duurzaam gebouwd of gerenoveerd en ben je daar best trots op? Dan kan je als woningeigenaar jouw woning openstellen voor bezoekers van de Ecobouwers Opendeur. Op deze manier inspireer en informeer je toekomstige (ver)bouwers die een verschil willen maken en resoluut kiezen voor duurzaamheid. Ook vier bouwprojecten van H3 houtskeletbouw worden door de woningeigenaars opengesteld.

Maak kennis met bio-ecologische houtskeletbouw

H3 houtskeletbouw specialiseert zich in bio-ecologische houtskeletbouw. Onze bouwprojecten situeren zich in de residentiële markt en leggen de focus op duurzaamheid en circulariteit. De keuze van de bouwmaterialen is essentieel. We kiezen bewust en resoluut voor Europese houtsoorten afkomstig van verantwoord en gecertificeerd bosbeheer. Dat gaat niet alleen over het skelet van de woning, maar ook over bijvoorbeeld de gevelbekleding.

Dankzij de Ecobouwers Opendeur krijg je de mogelijkheid om eens binnen te kijken in een duurzame woning en kom je te weten wat dit juist inhoudt.

“Het zijn de woningeigenaars zelf die ervoor kiezen om hun woning open te stellen voor geïnteresseerden tijdens de Ecobouwers Opendeur. Het is dus geen initiatief dat uitgaat van H3. Het is voor ons wel bijzonder fijn om vast te stellen dat dit jaar maar liefst 4 realisaties van H3 te bekijken zijn. Dat betekent dat onze klant tevreden is over het resultaat en het verloop van het bouwproces en dit graag wil delen met de buitenwereld.” verklaart een trotse Jan Hermans.

Ecobouwers: laat je inspireren door het verhaal van de woningeigenaars

De Ecobouwers Opendeur is een unieke kans om te praten met de huiseigenaars zelf. Zo verneem je uit eerste bron en zonder filter de ervaringen van de eigenaar. Een mooie gelegenheid om inspiratie en ervaringen te vergaren.

Eén van de woningen die je kan gaan bezoeken is de ‘vernieuwbouw’ van een oude woning in Heultje-Westerlo. Voor de eigenaars was houtskeletbouw een bewuste keuze. 

“Niet alleen de nagroeibare materialen zoals hout en papiervlokken, maar ook het circulaire karakter van de gevelbekleding brengt de woning naar een hoger ecologisch niveau. Het hergebruik van oude cementtegels is een knipoog naar de vroegere woning.” vertelt de eigenaar.

Meer concrete info per bouwproject vind je terug op de website van Ecobouwers. Om het je makkelijk te maken, delen we graag de praktische info van onze realisaties die je kan bezoeken. Plan je een bezoek aan één of meerdere woningen gerealiseerd door H3 houtskeletbouw? Dan zijn we ook benieuwd naar jouw ervaring. Deel het met ons via info@h3houtskeletbouw.be

Praktische info

Ecobouwers Opendeur
5 & 6 november 2022
11, 12 & 13 november 2022
Een bezoek aan een woning is gratis. Registratie is verplicht.
Per woning staat vermeld welke beschikbare momenten er zijn om je aan te melden.

Regio Kempen

Westerlo
https://www.ecobouwers.be/woningen/houtskeletwoning-met-warmtepomp-en-zonnepanelen

Meerhout
https://www.ecobouwers.be/woningen/bio-ecologische-ben-woning

Regio Mechelen

Sint-Katelijne-Waver
https://www.ecobouwers.be/woningen/duurzame-houtskelet-spaarzaam-met-water-en-energie

Sint-Katelijne-Waver
https://www.ecobouwers.be/woningen/langgevelhoeve-herbouwd-tot-nul-energiewoning

Een droomwoning in houtskeletbouw?

Contacteer onze experts
Bekijk onze realisaties