Cohousing partner in houtskeletbouw

Cohousing is een van de woonvormen van de toekomst. Het is niet alleen een antwoord op een de stedenbouwkundige uitdagingen in Vlaanderen vandaag, er zijn ook talloze voordelen voor jezelf, zoals een kleinere voetafdruk en een oplossing voor vereenzaming.

Een cohousing project starten

Bij cohousing of co-wonen zetten verschillende gezinnen vrijwillig samen een project op waarin ze bepaalde dingen met elkaar delen en samen instaan voor het beheer. Volledig naar hun eigen behoeften en dromen kunnen ze samen hun nieuwe woonomgeving uittekenen.

Het vraagt dus een nieuwe manier van organiseren, van plannen en van bouwen. Onze architecten zoeken de juiste balans tussen private en gemeenschappelijke delen.

H3 houtskeletbouw als bouwpartner

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

  • Al eens gehoord van een bouwteam? Hierbij gaan de cohousers, ontwerpers en uitvoerders samen een engagement aan om te komen tot een duurzaam en betaalbaar project. H3 houtskeletbouw neemt in dat geval de uitvoerderstaak op zich.
  • We nemen het volledige bouwproces voor onze rekening, van fundering tot afwerking
  • We sturen de cohousers bij de keuze tussen vele afwerkmogelijkheden om te komen tot de juiste duurzame materialen
  • Energiezuinig bouwen is een belangrijk onderdeel voor een duurzaam cohousingsproject. Hoe kom je tot de juiste muuropbouw en wat is de impact van een perfecte luchtdichting en isolatieschil? Wij doen het uit de doeken!
  • Hoe ga je om met regenwater, opslag en hergebruik ? En welke manieren zijn er om afvalwater plaatselijk te zuiveren? We lichten een tipje van de sluier.

Op zoek naar een bouwpartner voor je cohousing project?

Is een cohousing project in houtskeletbouw jullie droom? Of wil je duurzaam co-wonen? Neem gerust contact op voor meer info.