De prijs van een houtskeletbouw? Kijk verder dan vandaag.

De prijs van een houtskeletbouw ligt niet hoger of lager dan dezelfde woning gebouwd volgens een traditionele bouwmethode. Wél biedt een houtskeletbouw voor dezelfde prijs meer isolatiemogelijkheden, waardoor je op lange termijn fors bespaart op de energiekosten. Een houtskeletbouw is dé bouwmethode bij uitstek om passiehuizen en lage energiewoningen te realiseren. H3 houtskeletbouw onderscheidt zich van sleutel-op-de-deurfirma’s die vrijwel uitsluitend standaardwoningen aanbieden. Wij garanderen een maximale architecturale vrijheid. Jouw ontwerp – ook minimalistische moderne architectuur – vertalen wij technisch naar een houtskelet.

Waarom een houtskeletbouw?

Bespaar fors op uw maandelijkse energiefactuur

Een houtskeletbouw verschilt qua bouwmethode volledig van een traditionele gemetste woning met spouwmuren. Houtskeletbouw biedt uitstekende mogelijkheden voor een verregaande isolatie. Zo zit de isolatie volledig verwerkt in de dragende houtconstructie.Daardoor kan er – zonder plaatsverlies – veel meer geïsoleerd worden. Houtskelet is uitermate geschikt voor passiefhuizen of lage energiewoningen. Dankzij de luchtdichtheid van het houtskelet blijft de warmte binnen. De dampopen werking naar de buitenzijde zorgt ervoor dat de vochtigheid wordt afgevoerd zonder te condenseren.  Wie een lage energiefactuur op prijs stelt, kiest dus voor een houtskeletbouw. Voor de isolatie werkt H3 houtskeletbouw het liefst met bio-ecologische papiervlokken. Deze houden het best de warmte buiten in de zomer. In de winter evenaart dit isolatiemateriaal probleemloos de isolatiewaardes van minerale wol. Na een voorbehandeling met milieuvriendelijke boorzouten zijn deze papiervlokken volledig resistent voor vuur.

Waar voor je geld: een woning voor het leven

Mits het nodige vakmanschap woon je vele decennia zorgeloos in uw houtskeletbouw. Al tientallen jaren bewijzen de Scandinavische landen dat houtskeletbouw de meest duurzame en kwaliteitsvolle bouwmethode is. Naast de lange levensduur van jouw houtskeletbouw stel je iedere dag opnieuw het gezonde en aangename leefklimaat op prijs.

Waarom kiezen voor H3 houtskeletbouw?

modern houten bijgebouw in Geel van H3 houtskeletbouw met donkere overkapping

Meer dan tien jaar ervaring

De grote kracht van H3 houtskeletbouw schuilt in de jarenlange ervaring en expertise. Wij behoren tot de pioniers in Vlaanderen wat betreft houtskeletbouw voor passiefhuizen en lage-energiewoningen.

Alleen eigen vakmensen

Je kunt op je twee oren slapen. Wij zetten vanaf het tekenwerk tot en met de montage op de werf alleen eigen medewerkers in voor de houtskeletconstructie. Wij beschikken over een eigen werkatelier voor de nodige voorbereidingen.

h3 houtskeletbouw eternit voeren 2

Vrijheid in ontwerp

Jijzelf en de architect bepalen in alle vrijheid het ontwerp. Wij vertalen elke bouwstijl technisch naar een houtskelet.

Volledig zorgeloos sleutel-op-de-deur instapklaar

Wij staan voor een samenwerking van pril idee tot volledige uitvoering. Jij bepaalt je natuurlijke leefomgeving, van A tot Z door ons volledig afgewerkt. Ben jij iemand met passie voor klussen en bouwen of wil je zelf de verdere organisatie in handen nemen? Dan is ruwbouw-winddicht of casco misschien meer iets voor jou.

Een prijs voor jouw droomwoning in houtskeletbouw?

Heb je al een ontwerpplan?

Wij bespreken samen het ontwerpplan van jouw architect. Wij vertalen dit ontwerp technisch naar een houtskeletbouw waarna we een heldere prijs kunnen berekenen.

Nog geen architect?

Onze huisarchitect zorgt voor het voorontwerp en de bouwaanvraag. Je bespaart op de ontwerpkosten omdat wij de detail- en uitvoeringsplannen voor onze rekening nemen.