Ecologisch bouwen en architecturale vrijheid in houtskeletbouw

Maximale architecturale vrijheid voor een passiefhuis of lage energiewoning in houtskeletbouw. Met deze sterke combinatie maakt H3 houtskeletbouw uit Westerlo het verschil. Wij bouwen niet de standaardwoningen die sleutel-op-de-deurfirma’s aanbieden. Wél realiseren wij in houtskeletbouw het unieke ontwerp van onze of jouw architect. Wij overwinnen dankzij onze jarenlange ervaring en expertise in houtskeletbouw elke architecturale moeilijkheidsgraad.

Waarom houtskeletbouw?

Dé bouwmethode bij uitstek om passiefhuizen of lage energiewoningen te realiseren

De uitgebreide isolatiemogelijkheden in de dragende houtconstructie en de volledige luchtdichtheid aan de binnenkant van een houtskeletbouw, vormen samen de fundamenten van een energiezuinige woning. Om condensatie en vochtophoping in het houtskelet te vermijden, blijft de constructie naar buiten toe dampopen. Wij werken voor het isolatiemateriaal bij voorkeur met bio-ecologische papiervlokken. In de zomer houden deze jouw woning beter koel, terwijl ze in de winter dezelfde isolatiewaarde bereiken als andere isolatiemogelijkheden. Dankzij een voorbehandeling zijn onze papiervlokken volledig onbrandbaar.

Comfortabel en gezond leven in een woning die levenslang meegaat

In Scandinavië is houtskeletbouw al vele tientallen jaren de bouwmethode bij uitstek. Mits het nodige vakmanschap voor de houtskeletconstructie bereiken deze huizen probleemloos dezelfde levensduur als traditionele woningen. Daarnaast garanderen woningen in houtskeletbouw een gezond, comfortabel en droog woonklimaat.

Snelle bouwtijd én goedkoper

Dankzij de voorbereidingen in ons werkatelier verlopen de werken op de werf veel sneller dan bij een traditionele woning. Bovendien vraagt een houtskeletbouw geen droogtijd, waardoor je na de ruwbouw meteen kunt starten met de afwerking. De prijs voor de ruwbouw van een houtskeletbouw is vergelijkbaar met een traditionele woning. Wanneer je ook de lagere energiefacturen in rekening brengt, kom je op termijn goedkoper uit.

Waarom H3 houtskeletbouw voor jouw houtskeletbouw?

De pionier in energiezuinig bouwen met houtskeletbouw

Al meer dan tien  jaar realiseert H3 houtskeletbouw energiezuinige woningen in houtskeletbouw. Als één van de eerste in Vlaanderen bouwden wij een passiefhuis in houtskeletbouw. Wij zijn vooral actief in de provincies Antwerpen, Limburg en de ruime regio’s Aarschot, Diest en Leuven in Vlaams-Brabant.

modern houten bijgebouw in Geel van H3 houtskeletbouw met donkere overkapping

Eigen vakmensen voor de calculatie, constructie en montage van het houtskelet

Wij werken met eigen vakmensen voor de realisatie van het houtskelet. Zowel het uittekenen van de technische plannen, de voorbereidingen in het eigen werkatelier als de montage op de werf gebeuren door eigen ervaren medewerkers.

Maximale architecturale vrijheid

Wij vertalen elk ontwerpplan naar de technische opbouw van een woning in houtskeletbouw. Dankzij onze expertise kunnen wij elke architecturale uitdaging aan.

Volledig zorgeloos sleutel-op-de-deur instapklaar

Wij staan voor een samenwerking van pril idee tot volledige uitvoering. Jij bepaalt je natuurlijke leefomgeving, van A tot Z door ons volledig afgewerkt. Ben jij iemand met passie voor klussen en bouwen of wil je zelf de verdere organisatie in handen nemen? Dan is ruwbouw-winddicht of casco misschien meer iets voor jou.

Interesse in een houtskeletbouw met H3 houtskeletbouw?

Heb je al een ontwerpplan?

Vervolgens werken we graag een prijs uit voor uw houtskeletbouw.

Nog geen architect?

Onze huisarchitect zorgt voor het voorontwerp en de bouwaanvraag. Je bespaart op de ontwerpkosten omdat wij de detail- en uitvoeringsplannen voor onze rekening nemen.