Een passiefhuis of lage energiewoning in houtbouw

Binnen de talrijke mogelijkheden voor houtbouw vormt houtskeletbouw de beste bouwmethode voor het realiseren van een passiefhuis of een lage energiewoning. Bovendien geniet je bij H3 houtskeletbouw van een volledige architecturale vrijheid, zowel voor de vormgeving als de buitenafwerking. Voor elk project in houtbouw schrijven we een uniek verhaal volgens het ontwerpplan van onze of jouw architect.

Waarom houtbouw?

Ideale bouwmethode voor passiefhuizen of lage energiewoningen

Binnen houtbouw biedt houtskeletbouw alle mogelijkheden om de isolatiewaarde van jouw woning op te drijven tot het gewenste niveau. De isolatie zit verwerkt in de dragende constructie. Er gaat geen ruimte verloren door de dikte van de stenen.In combinatie met een volledige luchtdichtheid van de houtconstructie aan de binnenzijde blijft de warmte beter binnen. De luchtvochtigheid in de skeletconstructie ontsnapt naar buiten dankzij de dampopen werking.Voor het isolatiemateriaal kiezen wij bij voorkeur bio-ecologische papiervlokken. Vooral in de zomer merk je het verschil. In de winter geniet je minstens van dezelfde isolatiewaarde in vergelijking met andere isolatiematerialen. De papiervlokken zijn dankzij een voorbehandeling brandresistent.

Gezond woonklimaat

Houtbouw in het algemeen en houtskeletbouw in het bijzonder garandeert een gezond, droog en comfortabel woonklimaat.

Lange levensduur

In de Scandinavische landen zijn houtskeletbouw en houtbouw de normaalste zaak van de wereld. Deze landen bewijzen dat houtskelet qua levensduur en kwaliteit allerminst moeten onderdoen voor de traditionele ‘natte’ bouwmethodes.

Snelle bouwtijd

Met houtbouw via een houtskelet bespaar je heel wat manuren op de werf. De volledige houtskeletconstructie wordt voorbereid in een werkatelier waarna de montage op de werf slechts enkele weken in beslag neemt. Nadien kan meteen de afwerking aan de binnen- én buitenzijde opstarten.

Goedkoper

De prijzen voor de constructie van een houtbouw zijn vergelijkbaar met die van een traditionele woning. Dankzij de hogere isolatiewaardes kom je op langere termijn zelfs goedkoper uit.

Waarom H3 houtskeletbouw voor jouw woning in houtbouw?

modern houten bijgebouw in Geel van H3 houtskeletbouw met donkere overkapping

Jarenlange ervaring in houtbouw

Wij behoren tot de pioniers voor houtskeletbouw. Eén van de eerste Vlaamse passiefhuizen in houtbouw werd door ons gebouwd. Wij concentreren onze activiteiten in de provincies Antwerpen, Limburg en de regio’s Aarschot, Diest en Leuven in Vlaams-Brabant.

Eigen vakmensen

Het uitwerken van de technische plannen, de voorbereiding in het atelier en de montage op de werf gebeuren door eigen ervaren medewerkers.

Architecturale vrijheid

Wij bieden voor jouw woning in houtbouw de volledige architecturale vrijheid. Wij vertalen het ontwerp van onze of jouw architect naar de technische specificaties van een houtskeletbouw.

Volledig zorgeloos sleutel-op-de-deur instapklaar

Wij staan voor een samenwerking van pril idee tot volledige uitvoering. Jij bepaalt je natuurlijke leefomgeving, van A tot Z door ons volledig afgewerkt. Ben jij iemand met passie voor klussen en bouwen of wil je zelf de verdere organisatie in handen nemen? Dan is ruwbouw-winddicht of casco misschien meer iets voor jou.

Een project in het vooruitzicht?

Je hebt al een ontwerpplan?

We lichten graag onze mogelijkheden toe

Nog geen architect?

Onze huisarchitect zorgt voor het voorontwerp en de bouwaanvraag. Je bespaart op de ontwerpkosten omdat wij de detail-en uitvoeringsplannen voor onze rekening nemen.