Drie tips om ook in herfst en winter in je tuin te genieten

maandag 8 februari 2021

Investeren in een houten bijgebouw doe je om er het hele jaar van te kunnen genieten. Tijdens warme dagen vind je er schaduw en verkoeling, tijdens koude dagen net bescherming en verwarming. Nu meer dan ooit merken we dat het een fijne manier is om buiten te vertoeven met familie of vrienden. Maar hoe hou je het ook op koude herfst- en winteravonden comfortabel? Wij geven drie tips om ook in herfst en winter in je tuin te genieten:

Zorg voor sfeer in en rond je bijgebouw

Beschouw je overdekt terras, tuinpaviljoen of poolhouse als een verlengstuk van je interieur. Trek jouw stijl door met kussens, dekentjes en een gezellig kaarsje op tafel. Ook lichtjes mogen zeker niet ontbreken; zowel in de zomer- als de wintermaanden zijn het echte sfeermakers! Hou je van muziek? Installeer dan een luidspreker aan je buitengebouw. Of luister gewoon naar de geluiden in je tuin met een warm, winters drankje en een goed boek in de aanslag.

Breng je tuin tot leven in herfst en winter

Fleur je kale tuin op met herfst- en winterbloeiers. Plaats eventueel extra potten aan je terras of houten bijgebouw. Ook voederplekjes voor vogels brengen je tuin tot leven, op de site van Natuurpunt vind je voor elke stijl wel iets. Vergeet geen waterschaal, zowel in de vrieskou als in hete zomers help je hier je tuingenoten mee. Plant tenslotte ook wat kruiden bij je zitplekje, die je bijvoorbeeld kan gebruiken voor een (winter)barbecue.

Zorg voor warmte

Om de frisse avonden te trotseren zijn er heel wat mogelijkheden. Met een infraroodstraler bijvoorbeeld, kom je al een heel eind. Of door de plaatsing van extra isolatie in de muren en het dak maak je het heel gezellig met je bubbel in coronatijd. Een haard of een kachel zorgen voor instant sfeer. Of wat dacht je van een houtoven voor een zelfgebakken brood of pizza?! Bij H3 houtskeletbouw zijn we gespecialiseerd in het bouwen van een modern of ambachtelijk houten bijgebouw, gastenverblijf, overdekt terras of poolhouse volledig naar jouw wensen.

Interesse in een houten bijgebouw op maat?

Contacteer onze experts

Een droomwoning in houtskeletbouw?

Contacteer onze experts
Bekijk onze realisaties