Ecologisch bouwen met houtskeletbouw

Houtskeletbouw leent zich uitstekend om ecologisch te bouwen. De hoge isolatiewaardes in combinatie met een hoge luchtdichtheid vormen de basisvoorwaarden voor een passiefhuis of lage energiewoning. H3 houtskeletbouw specialiseert zich in ecologisch bouwen met een volledige architecturale vrijheid. Bij ons géén standaardoplossingen die je krijgt van een sleutel-op-de-deurfirma, wél een houtskeletbouw volledig volgens jouw architecturale dromen. Bekijk enkele van onze realisaties.

Waarom leent houtskeletbouw zicht uitstekend voor ecologisch bouwen?

 • Maximale isolatiemogelijkheden
  In tegenstelling tot traditionele bouwmethodes zit de muurisolatie van een houtskeletbouw volledig verwerkt in de skeletconstructie. Zo kun je zonder ruimte te verliezen hoge isolatiewaardes bereiken. In combinatie met de luchtdichtheid van de binnenste schil zorgt dit voor een maximaal warmtebehoud in de woning. Luchtdichtheidstesten bewijzen telkens opnieuw onze uitstekende resultaten op dit vlak. Om maximaal ecologisch te bouwen, kiezen wij als isolatiemateriaal voor bio-ecologische papiervlokken. Deze papiervlokken op basis van gerecycleerde krantenpapier zijn dankzij een voorbehandeling resistent voor brand. Deze natuurlijke isolatievezels houden in de zomer de warmte optimaal buiten. In de winter bereiken papiervlokken minstens dezelfde isolatiewaardes als minerale wol.
 • Warmte binnen, vocht naar buiten
  Wanneer een woning maximaal geïsoleerd is, mag vocht geen kans krijgen om zich op te stapelen in de spouwruimte. Hiervoor werken we onze houtskeletconstructie dampopen af naar buiten toe. Zo ontsnapt de luchtvochtigheid in het houtskelet zonder dat dit condenseert en vochtproblemen veroorzaakt. Lees hier alle technische informatie over ecologisch bouwen via houtskeletbouw.
 • Aangenaam leefklimaat
  Ecologisch bouwen met houtskeletbouw staat garant voor een aangenaam en gezond leefklimaat.
 • Lange levensduur
  Woningen in houtskeletbouw moeten op vlak van levensduur niet onderdoen voor traditionele woningen, zo bewijzen de Scandinavische landen waar alle vele tientallen jaren met houtskelet wordt gewerkt.
 • Kortere bouwtijd
  Met houtskeletbouw kun je sneller verhuizen. Zo duurt de montage op de werf slechts enkele weken en kan de binnen- en buitenafwerking meteen opstarten. Je verliest geen tijd met het drogen. Bij houtskeletbouw komt geen druppel water kijken.

Ecologisch bouwen met H3 houtskeletbouw?

H3 houtskeletbouw gaat zelfs nog een stapje verder. Wij zijn de ideale partner voor bio-ecologisch bouwen. Waarom kiezen voor ons?

 • Meer dan tien jaar ervaring in ecologisch bouwen
  In Vlaanderen behoren wij tot de pioniers van ecologisch bouwen met houtskeletbouw. Wij bouwden één van de eerste passiefhuizen in houtskelet.
 • Inzet van eigen vakmensen
  Wij ontwerpen en realiseren de volledige houtskeletconstructie met eigen ervaren vakmensen. Lees alles over onze aanpak.
 • Een grote architecturale vrijheid
  Wij bouwen elke stijl in houtskeletbouw. Je geniet een maximale architecturale vrijheid voor het ontwerp, wij zetten in een volgende fase jouw ontwerpplannen om in houtskelet.
 • Vrijheid in afwerking
  Wij staan voor een samenwerking van pril idee tot volledige uitvoering. Jij bepaalt je natuurlijke leefomgeving, van A tot Z door ons volledig afgewerkt. Ben jij iemand met passie voor klussen en bouwen of wil je zelf de verdere organisatie in handen nemen? Dan is ruwbouw-winddicht of casco misschien meer iets voor jou.

Interesse in ecologisch bouwen met H3 houtskeletbouw?

 • Je hebt al een uitgewerkt ontwerpplan?
  Contacteer ons, we lichten graag onze werkwijze en mogelijkheden toe tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
 • Nog géén architect?
  Onze huisarchitect zorgt voor het voorontwerp en de bouwaanvraag. Je bespaart op de ontwerpkosten omdat wij de detail- en uitvoeringsplannen voor onze rekening nemen.