De ideale match: een schuurwoning in houtskeletbouw

donderdag 23 september 2021

Ons oervlaamsche landschap staat er vol van: oude schuren en langgevelhoeves. Af en toe vind je een stukje patrimonium dat werd opgewaardeerd naar een prachtige, moderne schuurwoning. Een schuurwoning in houtskeletbouw van H3 is de ideale oplossing om ook bio-ecologisch te bouwen. Met vernieuwbouw zorg je bovendien voor een duurzaam resultaat!

Wat is een schuurwoning?

Een schuurwoning, langgevelhoeve of langgevelschuur herken je aan haar langwerpige vorm. Vaak worden een of meerdere wanden door middel van grote glaspartijen opengetrokken om de connectie met buiten nog beter te leggen. Wie in zo’n moderne langgevelhoeve woont, houdt dus van de natuur.
 

 
Wat de architectuur van een schuurwoning betreft: hoe simpeler, hoe beter. Met eenvoudige lijnen komt deze bouwstijl het best tot haar recht. Ook het materiaalgebruik wordt zoveel mogelijk beperkt. Soms worden dak en gevels zelfs in hetzelfde materiaal uitgevoerd, maar dit is zeker geen must. Een volledige schuurwoning in hout bijvoorbeeld, heeft een zeer Scandinavische uitstraling. Bedekt met pannen oogt ze dan weer ultramodern. Wij hebben veel ervaring met verschillende materialen, en adviseren je graag.

Renovatie of vernieuwbouw?

Houtskeletbouw is een goede keuze om jouw langgevelschuur ook duurzaam te bouwen. Maar kies je dan voor renovatie of nieuwbouw? Renoveren is een intensieve keuze, zeker omdat oude boerderijen vaak zo onderkomen zijn dat je behoorlijke inspanningen moet leveren om ze up te daten naar de huidige energienormen.

Daarnaast wil je misschien ook de indeling van de schuurwoning moderniseren. Daarom kiezen wij liefst met vernieuwbouw, waarbij we de oude woning vervangen door een hyper-duurzame nieuwbouwwoning. Wist je dat je daarbij zelfs de 6%-btw-regel kan inroepen? Natuurlijk kan je ook voor je nieuwbouwproject bij ons terecht.

Zin om samen een bio-ecologische schuurwoning in houtskeletbouw te realiseren?

Vraag raad aan onze experts

Een droomwoning in houtskeletbouw?

Contacteer onze experts
Bekijk onze realisaties